UPS TAMİRİ VE TEKNİK SERVİS HİZMETLERİMİZ
Müşterimize talebi doğrultusunda ihtiyaç duyduğu cihazın güç ölçümü, tesisat kontrolü, yer tespiti gibi keşif hizmetleri verilir. Keşif sonucunda cihazın gelecekte sağlıklı çalışması, tesisatta çıkabilecek olumsuzluklardan etkilenmemesi sağlanmaktadır. Bu hizmetleri redresör, regülatör ve ups satışı öncesi müşterilerine sunan firmamız satış sonrasın da marka bağımsız teknik servis hizmeti, her güçte USP’ e akü değişimi her markaya yönelik kesintisiz güç kaynağı (UPS) servis hizmeti ile bakım anlaşmaları, montaj ve demontaj hizmetleri garantili ups tamiri ve bununla beraber regülatör, redresör, invertör, elektronik kompanzasyon panolarının tamirleri tecrübeli teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Müşterilerimize verdiğimiz hizmette hızlı tespit, hızlı çözüm ve anında müdahale şartlarına uygun olan 7 gün 24 saat servis esasını *gerçek 7/24 servis* olarak uygulayan Barış Demiray, arıza kaydını verdiğiniz andan itibaren geçen 4 saat içinde cihazınıza müdahale edebilecek donanıma ve bilgiye sahiptir.
KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI (INTERRUPTIBLE POWERSUPPLY – UPS)
Kesintisiz güç kaynakları (KGK) yada Uninterruple Power Supply (UPS), şebeke güç sorunları olarak adlandırılan gerilim düşmesi yükselmesi, harmonikler, gerilim dalgalanmaları, frekans sapmaları, mikro kesintisiz ve uzun süreli kesintileri bağlı oldukları cihazlara hissettirmeyen elektrik enerji dönüşüm sistemleridir.
BAKIM NEDEN GEREKLİDİR?
Hayatı önem taşıyan sistemlerinizi ayakta tutan UPS’ lerin tam performansta çalışabilmesi oluşabilecek problemlerin önceden tespit edilerek giderilmesi, bu sayesinde sorunsuz bir işleyişin sağlanması için bakım yapılması gereklidir. Sistemimizin korunması için aldığınız UPS ’ler teknik bir ekibin gözetimi altında belirli periyotlarla izlenip aşağıdaki işlemlere tabi tutularak sorunsuz bir sisteme sahip olmanız sağlanır.
Bakım prosedürümüz;
- Genel temizliğin yapılması,
- Bütün kablo soket bağlantılarının kontrol edilmesi,
- Elektronik kartların işlevsel kontrollarının yapılması,
- Doğrultucunun işlevsel kontrolünün yapılaması,
- Eviricinin işlevsel kontrolünün yapılması,
- Statik by-pass’ın işlevsel kontrolünün yapılması,
- Manuel by-pass’ın işlevsel kontrolünün yapılması,
- Besleme kaynaklarının işlevsel kontrolünün yapılması,
- Güç elemanlarının işlevsel kontrolünün yapılması,
- Akü bağlantılarının kontrol edilmesi,
- Aküler ve akülerin dengesizliğinin kontrolü,
- Gerekli ise akülerin dengeleme şarjına tabi tutulması,
- Dijital ölçüm cihazları ile giriş ve çıkış değerlerin,n ölçülmesi,
- Uzaktan bağlantı portlarının kontrolü.
Kesintisiz güç kaynaklarınızda yedekleme süresini sağlayan akülerin kontrolü de bakım sürecinde mühendislerimizin titizlikle üzerinde durduğu önemli noktalardandır. Ömürlerini doldurmuş ya da arızalanmış akülerin tespitini, sağlıklı bir biçimde öğrenebileceğiniz tek yol yapılan bakımlardır. Aküler bakımsız akülerde olsa belli periyotlarla kontrol edilerek ortamda oluşabilecek aksaklıkları ve ya güç kaynağınızın akülere verebileceği zararları cihazın bakımlarını yaptırarak önleyebilirsiniz. Cihazına yapılan bakımlar sisteminizi ayakta tutmak, oluşabilecek problemlerin önüne geçmek içindir.